Eurovision odds – Betting på Eurovision Song Contest

I Sverige är Melodifestivalen och odds på Eurovision Song Contest i princip religion. Inget land i Europa tar tävlingen på så stort allvar som vi gör i Sverige. När de flesta andra länder på sin höjd har en tävling för att utse sin vinnarlåt tar Sverige det till en helt ny nivå. Fyra stycken deltävlingar, andra chansen och den stora finalen på Friends Arena gör att vi har sex veckors hysteri för att skicka ett bidrag till Eurovision.

Den hårda satsningen har dock givit resultat. Sverige är nationen som har näst flest segrar i Eurovision Song Contest någonsin med våra sex segrar. Endast Irland har fler med sina sju vinster. Vad gäller betting på Eurovision finns det massor med odds att upptäcka. Detta gäller från det att bidragen till Melodifestivalen släpps till den stora finalen av Eurovision Song Contest. Och det finns massor med odds och marknader för dig att upptäcka som är sugen.

Eurovision odds

Så fungerar Melodifestivalen

Sedan år 1958 har Melodifestivalen avgjorts varje år med undantag för åren 1964, 1970 och 1976. Vid premiäråret var det en jury som utsåg vinnaren men sedan dess är det svenska folket som röstar fram vinnaren. ”Mellon” är det mest sedda  underhållningsprogrammet i Sverige någonsin där peaken inträffade 2006 med 4,2 miljoner tittare av finalen.

Formatet har ändrats om flertalet gånger och numera inträffar det fyra stycken deltävlingar. Ettan och tvåan går direkt vidare till final medan trean och fyran kvalificerar sig till andra chansen. Efter de fyra deltävlingarna hålls därefter andra chansen där åtta bidrag gör upp om ytterligare två platser i finalen. Därmed är det totalt tio bidrag i finalen på Friends Arena. Vinnaren där får representera Sverige i Eurovision Song Contest.

Upplägg Eurovision Song Contest

Tidigare var Eurovision Song Contest endast en stor final där Europas länder röstade fram vinnaren. Men efter att allt fler länder hoppat på tåget och vill delta har det blivit förändring när vi numera har två semifinaler och en final. Alla nationer utom värdnationen och The Big 5 behöver kvala via semifinal.

I den stora finalen sjunger alla som kvalificerat sig dit och det är både folket och en jury från varje land som tillsammans utser vinnaren. Sverige har alltså vunnit denna tävling sex gånger vilken endast slås av Irland.

Odds på Eurovision Song Contest

För den som är sugen på att oddsa på den internationella ”Mellon” finns det gott om alternativ. Svenska spelbolag vet om hur stort intresset är i Sverige och därför finns det också utmärkta odds att upptäcka för den som är sugen. Det finns massor av olika marknader tillgängliga för den som är sugen. Den absolut vanligaste marknaden är självklart att spela på vilket bidrag som vinner hela tävlingen. Men du kan också spela på vem som kommer topp 3 i tävlingen.

Eftersom det också finns nordisk prestige kan du också spela på vilken nation du tror kommer att komma bäst i Norden av Sverige, Finland, Norge, Danmark och Island. Bland de nordiska länderna brukar det också finnas Head 2 head tillgängligt där du till exempel kan spela på vem som kommer bäst till av Sverige och Danmark eller Norge och Sverige.

Självklart finns det också odds på varje individuellt land i tävlingen. Då brukar det handla om ifall en nation kommer topp 1, topp 3, topp 5 eller topp 10. Sverige brukar vara med i toppen men ibland blir det inte som man tänkt sig och då finns det inte särskilt mycket att göra mer än att deppa ihop och komma tillbaka starkare nästa år.

Live betting på Eurovision Song Contest

Fram tills dess att rösterna är presenterade går det också att oddsa live. Kanske sitter du med svärföräldrarna och tvingas genomlida alla bidrar under hela tävlingen. För att göra det lite mer intressant kan live betting då vara på sin plats och det finns mycket odds här att upptäcka. Marknaderna är detsamma men oddsen förändras i takt med bidragen. Kanske gör någon ett riktigt starkt bidrag som du tror räcker hela vägen?!

Vad gäller live stream av Eurovision Song Contest är det också ett alternativ. Fast det är inte så att spelbolagen visar tävlingen. I Sverige är det SVT som har rättigheterna att visa Eurovision Song Contest och du som vill kan därför streama programmet utan extra kostnad i SVT Play. Du bidrar nämligen till Public Service via din skatt.

Tidigare svenska vinnare av Eurovision

Sverige har alltså vunnit Eurovison Song Contest hela sex gånger vilket endast Irland har gjort bättre med sina sju segrar. Men Irland hade sin storhets tid under första halvan av 90-talet då de vann fyra av fem år mellan 1992 – 1996. Sedan dess har de dock inte vunnit. Sveriges vinster ser ut enligt följande:

  • 1974 Abba – Waterloo i Brighton, Storbritannien
  • 1984 Herreys – Diggi-Loo Diggi-Ley i Luxemburg, Luxemburg
  • 1991 Carola – Fångad av en stormvind i Rom, Italien
  • 1999 Charlotte Nilsson – Take Me to Your Heaven i Jerusalem, Israel
  • 2012 Loreen – Euphoria i Baku, Azerbadjan
  • 2016 Måns Zelmerlöw – Heroes i Kiev, Ukraina

2005 hölls en omröstning på den bästa låten i Eurovision Song Contests historia under de första 50 åren. Där vann ABBA med Waterloo. Det var också Sveriges första vinst.

Oddsbonus på Eurovision

Hos svenska spelbolag går det idag att ta emot en oddsbonus som går att använda på Eurovision Song Contest. Ofta är det väldigt tilltalande erbjudanden, framförallt hos betting utan konto som är minst sagt bra. Då kan du få en oddsbonus på till exempel din första insättning. Det vanligaste är att få 100% bonus upp till 1000 kronor. Även bonus utan insättning förekommer, en så kallad no deposit bonus.

no-deposit-bonus

Spelbolagen låter dig som regel använda din bonus till precis vad du vill. Av denna anledning kan du också använda den på Eurovison Song Contest. Då får du mer pengar att spela för på detta fantastiska evenemang vilket är något att uppskatta.

Du kan också lägga odds på Eurovision från din smartphone eller surfplatta. Det ger en betydligt större frihet och flexibilitet. En del spelbolag boostade också oddsen på vissa nationer i Eurovision Song Contest för att öka spelvärdet. Det finns helt enkelt en hel värld för dig att upptäcka när det kommer till odds och betting på Eurovision Song Contest.