Oddsbonus hos spelbolag

För att få en riktigt bra start på ditt spelande hos en bettingsajt är det smart att ta emot en betting bonus. Då kommer du att få mer pengar att spela för samtidigt som du också minskar risken när spelbolaget istället tar en del av notan. Hur en oddsbonus ser ut kan variera ganska mycket beroende på vilket spelbolag du spelar hos. Vissa ger större summor och en lägre procentsats medan andra hellre ger en klassisk insättningsbonus på upp till 1000 kronor.

Oavsett vilket får du en mycket bra möjlighet till extra betting när du tar emot ett oddserbjudande. Det finns många olika typer av oddsbonusar att använda sig av idag. Till exempel är insättningsbonusen den absolut vanligaste. Men det finns mycket mer än så att upptäcka för dig som vill det.

oddsbonus hos spelbolag

Insättningsbonus är absolut vanligast

Det är insättningsbonusen som är den absolut vanligaste bonusen för betting som finns tillgänglig hos svenska spelbolag. Därmed matchar spelbolaget din första insättning upp till ett visst belopp. 100% oddsbonus upp till 1000 kronor är absolut vanligast. Men det finns definitivt andra möjligheter också för dig som vill ha en högre procentsats.

500% upp till 500 kronor är inte ovanligt eller 200% upp till 1000 kronor. Vissa är så generösa att de istället erbjuder 100% upp till 3000 kronor. Varje spelbolag är unikt och därför varierar det också ganska kraftigt hur det ser ut med erbjudanden. Men 100% upp till 1000 kronor är det erbjudande du kommer att stöta på allra oftast. 

Håll koll på omsättningskrav och minimum odds

Det är framförallt två saker du ska ha koll på vad gäller en betting bonus. Som mottagare av en bonus behöver du veta hur höga omsättningskraven är. Det hänvisar till hur många gånger du behöver omsätta bonusen. Om du tar emot 1000 kronor i bonus och omsättningskraven ligger på 6x bonusen behöver du spela för 6000 kronor för att kunna ta ut pengarna du vunnit.

För att spel ska räknas till omsättningskraven behöver ett av oddsen på kupongen uppfylla kraven för minimum odds. Du kan självklart spela till lägre odds om du känner för det. Men då kommer spelet inte att räknas till dina omsättningskrav. Desto lägre minimum odds desto bättre är det givetvis. Men det finns definitivt spelbolag som har höga oddsnivåer också. Mellan 1,40 – 2,00 är det vanligaste. Är det högre än 2,0 är det ingen bra bonus.  

Bonusregler under svensk licens

Det finns en del att hålla reda på vad gäller bonusar hos svenska spelbolag. Sedan den 1 januari 2019 råder det krav på svensk licens. I alla fall på de spelbolag som vill marknadsföra sig i Sverige åt svenska spelare. Det finns många fördelar med att välja spelbolag som har svensk licens på plats. Den kanske tydligaste är att man får skattefria vinster och dessutom har en svensk medlare i form av Spelinspektionen som hjälper till om något skulle hända.

Men det är inte bara positiva saker med den svenska licensens införande. Vad gäller oddsbonusar har det blivit mer restriktivt. Det är enbart tillåtet att ta emot en bonus per spelare och licens. Av denna anledning kan du som tagit emot ett oddserbjudande hos ett spelbolag inte ta emot fler bonusar från samma licenstagare. Vissa spelbolag delar spellicens och för dessa gäller det maximalt en bonus per spelare och licens. Men du kan använda din bonus precis som du vill. Till att oddsa på fotboll eller varför inte Eurovision Odds

Ta emot en oddsbonus för mobilen

Du som har en mobil enhet får en betydligt större frihet när du tar emot din oddsbonus. Du kan nämligen spela precis vart du vill utan att vara begränsad till en dator. Det innebär att du inte behöver fundera på att ha en dator tillgänglig. Istället tar du fram din smartphone eller surfplatta och placerar dina odds. De flesta seriösa bettingsidor har en app du kan använda dig av. Men om det inte finns tillgängligt går en mobil webbläsare lika bra. 

Det är många spelare som väljer att ta emot en oddsbonus från en mobil enhet. Då får man mer pengar att spela för och har samtidigt en betydligt större frihet. Du kan enkelt registrera dig eller logga in med mobilt BankID, framförallt om du spelar hos en spelsida som erbjuder betting utan konto. 

Andra typer av oddsbonusar

Förutom en insättningsbonus finns det andra typer av oddsbonusar tillgängliga också. Innan svensk licens infördes fanns det ännu fler alternativ för dig som spelare. Då kunde ta emot reload bonusar och cashback också. Men detta är tyvärr förbjudit idag. Men samtidigt finns det fortfarande gott om erbjudanden att upptäcka för dig som spelare hos svenska bettingsidor inklusive de aktörer som erbjuder betting utan konto

Riskfria spel är en populär betting bonus

Ett riskfritt spel är ett sådant alternativ. Det är väldigt enkelt att tycka om riskfria spel eftersom man får möjlighet att satsa just utan att ha någon risk. Till exempel kanske du är sugen på att lägga ett bet med höga odds då du tror att du har en skräll på gång. Nu kommer du att lägga ett spel med dina egna pengar. Men om du skulle misslyckas att vinna på ditt spel kommer spelbolaget att ge dig tillbaka insatsen. Därmed är det verkligen noll risk.

På grund av att du får tillbaka pengarna du satsat är det ofta bäst att lägga ett riskfritt spel till något högre odds. Du kan spela mer på gränsen eftersom du får tillbaka insatsen om du misslyckas. Därefter kan du lägga ett mer “säkert” bet andra gången.

Boostade odds finns kvar 

Innan bonusrestriktionerna var boostade odds väldigt vanligt hos bettingsidor. Då gavs det främst till befintliga spelare. Men nu får man ju som sagt maximalt ta del av ett oddserbjudande. Av denna anledning behöver spelbolag som erbjuder oddsboostar istället ge detta som en välkomstbonus. 

Det finns därför inte lika mycket boostade odds kvar som förr i tiden. Men när det är en stormatch eller derby kan det finnas tillgängligt. Det innebär att spelbolaget höjer oddsen till den grad att det egentligen inte visar hur sannolikt utfallet är. Därmed får du extremt gynnsamma odds när du använder dig av boostade odds, en mycket bra typ av betting bonus.